Méregtelenítés algákkal

A spirulina és chlorella alga képes jelentősen mértékben csökkenteni a szervezetbe került méreganyagokat, nehézfémeket és toxinokat. Magas klorofilltartalmuk és a sejtfalukban található speciális poliszacharid hozzájárul a test teljes kitisztításához, mindenféle olyan káros anyag megkötéséhez és természetes kivezetéséhez, ami az élelmiszerekkel, gyógyszerekkel, a szennyezett levegővel, a cigarettafüsttel vagy a vegyi anyagokkal kerül a szervezetbe. Mindezt olyan módon, hogy a szervezet számára hasznos ásványi anyagokat és nyomelemeket nem szűrik meg. A már régóta lerakódott salakanyagokat, melléktermékeket is feloldják.

Májbetegségek megelőzésére és kezelésére

Az olyan káros anyagokat, amelyek a környezet szennyezettségével a mindennapok során kerülhetnek a szervezetbe, mint például az ólom, a higany, az arzén, a növényvédő és rovarirtó szerek, a radioaktív anyagok, a spirulina és chlorella alga képes sejtfal-kötődéssel megköti, és a természetes kiválasztás során kiüríteni. E tulajdonságukkal a méregtelenítésben fontos szerepet játszó máj egészségének megőrzésében és betegségei kezelésében is fontos szerepet játszhatnak. Zsírmáj és cirrózis esetén gyors javulást hozhatnak, mert megakadályozzák a zsír felhalmozódását, megvédik a szervezetbe kerülő káros anyagoktól, egyben csökkentik a kialakult gyulladásokat is. A májrák megelőzésében is kiemelt szerepük lehet!

A lúgosító étrend alapjai

Ezek a mikroalgák megoldást jelenthetnek a rendszertelen, helytelen táplálkozásból adódó elsavasodásra, a szervezet pH-értékének helyreállítására. Mind a Chlorella, mind a Spirulina erős lúgosító hatású étel, rendszeres fogyasztásuk ellensúlyozza a savasító ételek káros hatását.

A szervezet pH-értékének szabályozásával a csontozatot is megerősítik, javítják az emésztési folyamatokat, optimális működést biztosítanak az anyagcsere-folyamatoknak.

Méregtelenítés algákkal

Gyorsítják a túlsúly leadását

A spirulina és chlorella alga fogyasztása különösen ajánlott azok számára, akik túlsúllyal küszködnek. Magas fehérjetartalmuk felpörgeti az anyagcserét, étkezés előtt közvetlenül fogyasztva hamar jóllakottságérzetet kelt. A bennük található esszenciális zsírsav (GLA) segíti a vércukorszint és az inzulin szabályozását, ami megszünteti a szénhidrátéhséget. Könnyen emésztődnek, és kiváló a felszívódásuk, ezért a bennük található értékes tápanyagokat mind hasznosíthatja a szervezet, egészséges egyensúlyi állapotba kerül az endokrin rendszer, nem alakul ki indokolatlan éhség, vitamin- vagy ásványianyag-hiány, nem lép fel fáradtság, elmarad a diétákkal gyakran együtt járó erőtlenség, ingerlékenység.

Candida-diétához

Az algák természetes probiotikumokat termelnek, elősegítik a hasznos baktériumok szaporodását, melyek felveszi a harcot a szervezetbe kerülő káros baktériumokkal, gombákkal és egyéb kórokozókkal szemben. Elősegítik a gyomor- és bélrendszer egészséges működését, a sav-bázis egyensúly kialakulását, normalizálják az emésztést, helyreállítják a bélflórát. A Candida kiirtásában, szaporodásának megakadályozásában ezért kiemelt a fontosságuk. A kórokozók elpusztítása és a természetes probiotikumok termelése mellett biztosítják a táplálékok megfelelő felszívódását, hosszú távon védenek a fertőzésektől, a gombák újbóli elszaporodásától.