Az algák élettani hatása

A spirulina és chlorella algát teljes értékű táplálékként tartják számon, összetételük felér a legjobb, koncentrált hatóanyagú megavitaminokéval. Rengeteg értékes tápanyagot tartalmaznak, omega-zsírsavakat, aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, szénhidrátokat, fehérjéket, nyomelemeket. Felszívódásuk, hasznosulásuk a szervezetben kiemelkedő, közel 90 százalékos! Rendszeres fogyasztásuk a hiánybetegségek kialakulása mellett képes védelmet nyújtani a káros sugárzástól, megtisztítani a szervezetet a környezetszennyezéssel bekerülő nehézfémektől. Kiváló méregtelenítő, salaktalanító és betegségmegelőző hatásúak.

Algavit - Spirulina, Chlorella, Astaxanthin tartalmú kapszula

Az algák tápanyag-összetétele

A spirulina és a chlorella alga különleges tápanyag-összetételével elnyerte a „superfood” minősítést. Mi található ezekben az algákban?

 • Kitűnő minőségű növényi eredetű protein (fehérje)
 • Az összes ismert B-vitamin, beleértve a növényekben ritkán előforduló B-12 vitamint is
 • Érvédő, immunerősítő C-vitamin
 • Extra antoxidáns, E-vitamin
 • Csonterősítő K-vitamin
 • Nyomelemek és ásványi anyagok: kalcium, magnézium, foszfor, jód, vas, kálium, szelén, cink, réz, kolin, mangán, nátrium
 • Omega-3 és omaga-6 zsírsavak
 • Ízületvédő mukopoliszacharidok
 • Béta-karotin, az A-vitamin provitaminja
 • Sejtépítő nukleinsavak (RNS és DNS)
 • Természetes méregtelenítő, sejtvédő, antibakteriális hatású klorofill

Spirulina alga

A spirulina gyakorlatilag az összes, az emberi szervezet számára szükséges fehérjét, vitamint, ásványi anyagot és aminosavat tartalmazza, természetes, könnyen emészthető formában. 1 gramm spirulinában 12-szer több fehérje található, mint például a marhahúsban, ráadásul jobb minőségű növényi forrásból, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal együtt. A legjobb forrása a gamma-linolén-savnak (GLA), amely elengedhetetlenül szükséges az egészséges szív- és agyműködéshez, a test egyéb szerveinek megfelelő működéséhez egyaránt. Értékes esszenciális zsírsavai mellett olyan enzimkombinációval és speciális poliszacharidokkal rendelkezik, amelyek kiemelten támogatják az immunrendszer védekező képességét, megelőzhetik a rákos sejtek megjelenését, illetve elszaporodását.

Algavit - Spirulina, Chlorella, Astaxanthin tartalmú kapszula

Chlorella alga

A chlorella tartalmazza az összes növény közül a legtöbb klorofillt, amely megvédi a sejteket a szabadgyökökkel szemben, segíti a károsodott sejtek helyreállítását, tisztítja a vért, és egészséges bélflórát biztosít. Magas lúgtartalma helyreállítja a test optimális sav-bázis egyensúlyát, kitisztítja a lerakódott salakanyagokat, mérgeket. Májbetegeknek, dohányosoknak, legyengült immunrendszerűeknek, emésztési problémákkal, például székrekedéssel küzdők számára kifejezetten fontos tápanyagforrás. Tartalmaz egy speciális növekedési faktort is, amely megállíthatja a sejtek károsodását, a tumorfejlődést, és hozzájárul az idegszövetek helyreállításához.